Alpint og langrenn

Alpint og langrenn

Geilo og Hol kommune er det perfekte sted for langrenn. Til sammen byr vi på 550 kilometer preparerte langrennsløyper i skogs- og fjellterreng. En del av løypene er lysløyper. Velg mellom flotte høyfjellsløyper og koselige løyper i skogen. På Geilo.no finner du nyttig informasjon for deg som er glad i å gå langrenn; forslag til turer på opptil 30 kilometer, turer med barn, oversikt over serveringshytter i løypenettet, smøretips og oppdatert oversikt over preparerte løyper.

Det er ingen tvil om at Geilo er en av Norges absolutt beste skidestinasjoner, med et unikt tilbud til både alpinister, jibbere og snowboard entusiaster. Her er parker og arenaer tilpasset alle nivå. Hele 40 nedfarter finnes det å boltre seg i, med alt fra svarte løyper til barnebakker. Geilo er kjent som en familievennlig destinasjon og i de ulike skiarenaene finner du gode barneområder. Skibakkene på Geilo er fordelt på to sider av sentrum, og man kan enkelt ta skibussen mellom de ulike stedene. På Geilo finner du ekte skiglede hvor barna er i fokus.

Fakta

    • Total heiskapasitet: 25.000 pr. time
    • Antall skiheiser: 18 (5 stolheiser, 6 T-heiser, 7 tallerkenheiser)
    • Antall snowboardområder: 4
    • Antall nedfarter: 39, herav 9 grønne, 10 blå, 15 røde, 5 sorte
    • Bakker målt i km: 35 km
    • Lysløyper alpint: 6
    • Lengste bakke: 2000 m
    • Største høydeforskjell: 378 m

Geiloheisen ligger nær sentrum og har tilsammen 8 heiser. Her er det løyper og park for både nybegynnere og erfarne.

Flere heiser er knyttet sammen i Geiloheisen:
Havsdalen – Rød, grønn og blå løype. Barneheis og terrengpark.
Geiloheisen – Blå, rød og svart løype.
Halsteinsgård – Blå, rød og svart løype.

Havsdalen   Her er det blå og grønne løyper, samt en helt ny park, Fjellparken, som åpnet sesongen 2014/15. Eget barneområde og barneheis. I Havsdalen finner du også en av Norges lengste og morsomste akebakker.

Vestlia på Geilo, og har 4 skiheiser. Alt på ett sted – perfekt for familien.

Her er det blå, grønne, røde og svarte løyper og Tirilparken med grønn, blå, rød og svart linje der både jibbere og snowboardere kan boltre seg.

Trollklubben barneområde har barneheis og bakker tilpasset de yngste skiløperne. Her finner du også Trollklubben barnehage med barnepass.

Slaatta Skisenter har tre heiser med forbindelse mot Geiloheisen og Havsdalen samt et skibånd for de aller minste. Et stort barneområde med lette løyper, skogsløyper, selftimer, hopp og annet morsomt. Slaatta Skisenter Geilo byr på 1 blå, 3 røde og 1 sort løype. En flott utgangspunkt for familien på ski. Hver dag kan du være med på gøyale aktiviteter på Slaatta.

Kikutheisen i Geilo Fjellandsby ligger noen kilometer fra sentrum, retning Kongsberg, men er knyttet sammen med heiser og løyper i Geilolia. Kikut byr på flotte barneområder, morsomme parkområder og egen self timer. En moderne ekspressheis får deg raskt til topps.